Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen okullar arası atık pil toplama kampanyasında ilçemiz öğrencileri Mert Dere, Mehmet Ali Ovalı ve Okul Müdürümüz Belkıs Dere ödül almaya hak kazandı.

Seyitgazi Şehit Mustafa Akbaş İlk Öğretim Okulu öğrencileri geçtiğimiz aylarda düzenlenen atık pil toplama yarışmasında gösterdikleri üstün gayret nedeni ile ödüle layık görüldü. Doğaya ve çevreye olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından bir yarışma düzenlendi. Yarışma 01 Ekim 2017 – 30 Nisan 2018 tarihleri arasında atık pillerin belediyeler tarafından 15 Mayıs 2018 tarihine kadar toplanması hedeflendi. Eskişehir merkez iki ilçe ve il genelinde ki okullardan ilk üçe giren okullar tespit edilerek öğrenciler ve okul yöneticileri ödüle layık görüldü.

Yarışma kapsamında Seyitgazi ilçesinden katılan İlk Öğretim öğrencileri Mert Dere, Mehmet Ali Ovalı ile Okul Müdürü Belkıs Dere ödüle layık görüldü. Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın ise yarışmaya katılan Okul Müdürü Belkıs Dere ve öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Yarışmanın içeriği

TAP OKUL KAMPANYASI 2018 ESKİŞEHİR

Başlangıç Süresi               : 1 Ekim 2017

Bitiş Süresi                         : 30 Nisan 2018

Toplama süresi                : Atık piller Belediyeler tarafından 15 Mayıs 2018 tarihine kadar toplanacaktır.

Değerlendirme Süreci   :

Odunpazarı Belediye Başkanlığı sınırları içerisinde en çok sayıda atık pil toplayan ilk 3 okul derneğimiz tarafından ödüllendirilecektir.

Tepebaşı Belediye Başkanlığı sınırları içerisinde, öğrenci sayısına göre en çok sayıda atık pil toplayan ilk 3 okul derneğimiz tarafından ödüllendirilecektir.

İl genelinde öğrenci sayısı dikkate alınmaksızın en çok atık pil toplayan ilk 3 okul,